16 Şubat 2013

Jetlife Tavsiyeleri

Uykum da olsa, yanımda okumak için kitabım da olsa uçak yolculuklarımda uçuş dergilerine bakmadan edemem. Genelde de güzel dergiler olurlar ama ilk defa bir dergiyi 75dk'lık yolcuğum boyunca bu kadar merakla, severek ve not alarak okudum. Ne diye not alıp, inerken derginin kendisini yanıma almadım bilmiyorum ama Atlasjet'in JetLife Şubat sayısı sinemadan, sağlığa kısa ama dolu dolu yazılarıyla gerçekten başarılı bir sayı olmuş. Şubat başı tavsiyelerini kaçırmış olsam da ajandama düşen birkaç sergi aktivitesini paylaşmadan edemedim:

Borusan Contemporary-Perili Köşk'te Choe U-Ram'ın Anima Sergisi... 14 Nisan 2013'e kadar açık olan bu sergi, CHOI Doo Eun'ın küratörlüğünde, Koreli sanatçı U-Ram'ın metal, 24 ayar altınvarak, reçine, ahşap, kristal, pervane, motor ve işlemci gibi farklı malzemeler kullanılarak yaptığı kinetik heykel sanatlarını içeriyor... Kanımca, ilginç bir sergi.


       Sergi detayları için: http://www.borusancontemporary.com/sergiler/21/anima.aspx

Bir diğeri ise Avrupa'da bir çok ülkede sergi açmış ve ödül almış, Paris'te yaşayan Türk Ressam Erdal Alantar'ın "Hayatımın Sevinç'i" adlı retrospektif sergisi... Sanatçının eski ve güncel çalışmaları, 10 yıl aradan sonra tekrardan 2 Mart'a kadar Art Point Gallery'deymiş. Ayrıca, online olarak sergiye incelemek mümkün:

       Detaylar için: http://www.artpointgallery.com/
 
Son olarak, yine Fransa'da yaşayan ve kendine has fırça ve boyama tarzıyla çalışmlarında genelde jazz, müzisyenler, tango, atlar ve satranç temalarına yoğunlaşan Robert Di Credico'nın resim seçkisi 16 Mart'a kadar Bebek'teki Almelek Sanat Galerisi'nde... yakın bir arkadaşımın favori ressamlarından olması sebebiyle daha önce sadece isminden haberdar olmuştum. Bu kadar yakına gelmişken gidip bizzat görmek gerek:

     Detaylar için: http://www.almelekartgallery.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder