14 Aralık 2013

En Güzel Alışveriş

Geçtiğimiz hafta içi ekşi sözlükte bir yazı okumuştum "iş hayatı" başlığı altında. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite iş hayatı derken hepsi bu mu diye sorgulayan. Hadi bulduk istediğimiz gibi zar zor bir iş, bari "mobbing" olmasaydı diye isyan eden. Maalesef, özel sektör ya de devlet sektörü olsun, bir çoğumuzun baş etmek zorunda olduğu büyük bir sıkıntı, bu durum. İşinizden ayrılın, işsizlik güzel diyemem tabi ki, bunu deneyimlemek size kalmış ama paylaşma sevgisini daha çok tadarak, hayatı iş odaklıdan çok, insan odaklıya dönüştürmenizi önerebilirim. 

Nasıl mı? Çok basit: Gönüllü olun!


Bu deneyimi, yaklaşık 2 aydır TEGV'de tadımlamış bir insan olarak kolaylıkla söyleyebilirim ki bambaşka bir olgu, bir tohum ekip bir başkasının hayatında bir meyve olabilmek. Özellikle de çocuklar için bir şeyler yapabilmek. Her haftamın, 2 saatini onlarla geçiriyor olmak, bugünlerde hayatımda yaptığım en güzel etkinlik; haftamın da en pozitif geçen 2 saati desem yalan olmaz... ve de yaptığım en güzel alışveriş desem: onlara vermeye çalıştıklarım, onların bana kazandırdıkları...


Önceki gün Birsen Tezer konserindeyken öğrendim ki İLKYAR ekibi de uzun yıllardır yatılı bölge okullarındaki çocuklar için gönüllü olarak çalışıyormuş. Bugüne kadar bir çok bölgeye giderek, bir çok çocuğa ulaşarak onlara kitap, bilim ve insan sevgisini aşılamaya çalışmışlar. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmesi ve kütüphanelerin zenginleşmesi için yardımcı olmuşlar.

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir başka ekip ise, BEYAZ YAKALILAR BİŞİ YAPSA. İşten kalan vakitlerini toplum için bir şeyler yapmak için yola çıkmış ofis çalışanlarının kurduğu bir sosyal topluluk. Engelliler için İstanbul yol haritaları çıkarmışlar, engellilerin şarjlı araçlarını şarj edebilmeleri için mekanlarla görüşüp, onlar için özel yer ayarlamışlar. Bir yandan da İnternet üstünden iş deneyimlerini gençlere anlatarak onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Mahalle esnaflarını hatırlamamız için onlarla röportaj yapıp, eski güzellikleri taze tutmaya çalışıyorlar.

Bizlere ihtiyaç duyan daha bir sürü gönüllülük projesi var ülkemizde.  LÖSEVTOGTEMAUMUT ÇOCUKLARI DERNEĞİ  ve daha diğer toplum kuruluşlarının ki gibi... Google'da biraz turlayıp, bulunduğunuz şehirde, kendinize göre bir şeyler bulamamanız imkansız.

Yeter ki isteyin.

Æ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder