2 Aralık 2012

Monet'in Bahçesi

İstanbul 2012'de de yine bir sürü büyük sanatçının sergisine evsahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor... Taphane-i Amire'de  Dali'nin "İlahi Komedya", "Sürrealizm İzleri", ve "Gala ile Akşam Yemeği" alt başlıklı sergisi... Tophane Antrepo'daki Van Gogh'un dijital sergisi; ki şu anda Ankara'da sergilenmekte... ve yine Tophane-i Amire'deki The Great Masters, yani Rönesans’ın “Üç Büyükler”i, Leonardo da Vinci, Michelangelo ve Rafaello... ve gittiklerimin yanında, kaçırdığım için her muhabbeti geçtiğinde bir kez daha pişman olduğum Sabancı'daki Rembrandt ve Çağdaşları...

Bugünlerde ise ziyaret edilmesi gereken bir başka usta, Monet'in Bahçesi ile yine Sabancı'da...


Ünlü Fransız ressam Claude Monet'nin 1840-1926'daki yaşamının son 30 yıllık dönemine ait eserleri, Marmottan Monet Müzesi işbirliğiyle Emirgan'daki Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilenmekte.  Koleksiyon, temel olarak Monet'in hayatının neredeyse yarısını geçirdiği, Paris'e 1 saat uzaklıkta ve Sen nehri civarındaki Givenny'deki evine ait bahçesinde resmettiği tablolardan oluşuyor. Çiçek ve bahçe tutkunu olan Monet'in bir nevi kendi emeğiyle inşa ettiği evi ve bahçesinin, yapılanma ve resmedilme sürecini ziyaret etmiş oluyorsunuz. Monet'in meşhur nilüfer ve Japon köprüsü tablolarını görmek de mümkün.

Monet'in Bahçesi 6 Ocak 2013'a kadar ziyarete açık, lakin bilhassa bu yağmurlu günlerdeki kasvetten kurtulmak istiyorsanız acele edin :)

Ayrıca, SSM'nin Türk resim sanatı ile ilgili Bir Ülke Değişirken koleksiyonunu da gezip görmek mümkün...

Ziyaret bilgileri için:
http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/monetnin-bahcesi-2

Ziyaret öncesi,  Monet'in Bahçesi'ni internet üstünden küratör ile de gezebilirsiniz....

İyi seyirler


2 yorum:

  1. biz 5 ocakta gittik ve acayip bir sıra vardı. Herkes son gün gitmek istemiş gibi. Monet'i ve seriyi çok güzel analtıyor sergi. Özellikle hazırladıkları video çok faydalıydı. Monet'i yakından tanıma fırsatı gibi..

    YanıtlaSil
  2. biz gittiğimizde çok sıra beklemedik ama içerisi yine de kalabalıktı. Evet, videoya değinmemişim ama ben de beğenmiştim. Sabancı güzel ev sahipliği yapıyor, bakalım başka kimleri getirecek :)

    YanıtlaSil